Utflyktsmål i närheten av London!

London är en stad som har allt från historia, kultur, shopping och ett pulserande nattliv. Men ibland kan det vara skönt att ta en paus från storstadsbruset och utforska vad som finns bortom stadens gränser. Lyckligtvis finns det många spännande utflyktsmål i närheten av London som passar perfekt för en dagstur eller en kort weekendresa.

Här är några av de bästa utflyktsmålen nära London för att uppleva något nytt utan att behöva resa alltför långt!

Oxford – den klassiska universitetsstaden

Endast en timmes tågresa från London ligger den pittoreska staden Oxford, känd för sitt prestigefyllda universitet och imponerande arkitektur.

Här kan du promenera genom de historiska kullerstensgatorna och besöka några av de mest ikoniska universitetsbyggnaderna, som Bodleian Library och Radcliffe Camera. Missa inte heller att ta en rofylld punting-tur längs floden Cherwell och njuta av den vackra naturen.

För litteraturälskare är det också ett måste att besöka Christ Church College, där många scener i Harry Potter-filmerna spelades in. Om du har tid, ta en tur till Ashmolean Museum, som är ett av de äldsta museerna i världen och har en imponerande samling av konst och antikviteter.

Windsor och Eton – kunglig elegans

Bara en kort tågresa från London ligger Windsor, mest känd för sitt imponerande slott som fortfarande används av brittiska kungafamiljen som en officiell residens. Windsor Castle är det äldsta och största bebodda slottet i världen och här kan besökare utforska de magnifika statsrummen och se den berömda Drottningens dockhus.

Efter att ha utforskat slottet kan du ta en promenad genom den vackra Windsor Great Park, en enorm park som erbjuder vackra trädgårdar och lugna picknickområden.

Gå också över floden Thames till den charmiga byn Eton, känd för sin berömda privatskola, Eton College. Här kan du strosa längs de pittoreska gatorna och kanske få en skymt av några av de skoluniformklädda eleverna.

Brighton – den bohemiska kuststaden

Om du letar efter en avslappnad strandutflykt är Brighton det perfekta valet. Bara en timmes tågresa från London ligger denna livliga kuststad med sin ikoniska pir, eklektiska butikscener och färgglada hus.

En promenad längs Brightons strandpromenad är ett måste, liksom ett besök i de mysiga och trånga gränderna som kallas ”The Lanes”, där du kan hitta unika butiker, konstgallerier och mysiga kaféer.

För en mer kulturell upplevelse, besök Royal Pavilion, ett extravagans palats byggt för Kung George IV som är ett mästerverk av prerafaelitiskt och indiskt inspirerad arkitektur. Brighton erbjuder också en mängd olika restauranger och barer som serverar allt från traditionell engelsk fish and chips till internationell gourmetmat.

Bath – romerska bad och georgiansk elegans

Bath är en stad full av historia och skönhet, drygt en och en halv timme bort med tåg från London. Mestadels känd för sina välbevarade romerska bad och dess honungsfärgade georgianska byggnader, är Bath ett verkligt måste för de som älskar historia och arkitektur.

Börja ditt besök med att utforska de romerska baden, en av de bäst bevarade romerska badplatserna i världen. Här kan du lära dig om stadens antika förflutna och se de imponerande termalbassängerna.

Promenera sedan genom den vackra Royal Crescent, en svepande halvmåne av georgianska terrasshus, och besök Jane Austen Centre för att lära dig mer om den berömda författarens tid i staden.

Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Thermae Bath Spa, där du kan bada i naturligt uppvärmt mineralt vatten samtidigt som du njuter av en fantastisk utsikt över staden från takpoolen.

Oavsett om du är ute efter historia, kultur, kustlandskap eller bara vill komma bort från stadens hektiska tempo, finns det något för alla i närheten av London. Packa en väska och ge dig ut på en av dessa härliga utflykter – du kommer inte bli besviken!

Lämna en kommentar